Enthousiaste koristen gezocht voor Petite Messe Solennelle van Rossini

Op zaterdag 5 juni 2010 biedt dirigent Coen Ruivenkamp zangliefhebbers uit Zwolle en omstreken de kans om de prachtige “Petite Messe Solennelle” van Gioacchino Rossini uit te voeren in een projectkoor. Er wordt samengewerkt met professionele solisten en musici.

Initiatiefnemer Coen Ruivenkamp loopt ongelooflijk warm voor de formule van koorprojecten waarin amateur- koorzangers in relatief korte tijd naar een concert toewerken. “Wie graag zingt kan echt heel veel leren en genieten tijdens een dergelijk project. Een geschoolde stem is geen vereiste, maar muzikaal gevoel en koorervaring zijn noodzakelijk”.

Het streven is een projectkoor van ongeveer 60 deelnemers, met een evenwichtige verdeling tussen sopranen, alten, tenoren en bassen.

Wie koorervaring heeft moet zich beslist aanmelden! Meedoen aan dit project betekent intense beleving van het oratoriumgenre, groei in zangtechniek en een kick van de uitvoering op zaterdag 5 juni 2010.

____________________________________________________________________________________

Volledige informatie over dit project en de wijze van inschrijven is te vinden op www.coenruivenkamp.nl. Informatie aanvragen of aanmelden kan ook via het e-mailadres coen.ruivenkamp@caiway.nl of telefonisch (06 - 15 43 88 64) op dinsdag en donderdag van 13.00 – 14.00 uur. Repetities en concert vinden plaats in Zwolle. De eerste repetitie is op woensdagavond 31 maart 2010. Van elke koordeelnemer wordt een deelnamegeld gevraagd van € 59,00. Daar komt nog circa € 20,00 bij voor de partituur en de oefenCD. Inschrijving liefst zo spoedig mogelijk.

Introductie

Op zaterdag 13 maart 2010 wordt van 15.15 – 16.30 uur bij voldoende belangstelling een introductie gehouden over dit koorevenement door de dirigent zelf. Er zal het één en ander verteld worden over het project en de achtergronden. Natuurlijk wordt er ook (kort) gezongen uit de partituur van deze prachtige mis! Koffie en thee staan voor u klaar. Er zijn geen kosten aan deze introductie verbonden, echter u dient zich wel van tevoren op te geven (zie boven).